Det var en gång kalla vinterkvällar


Tänk att få hålla någon i handen, fastän min egen hand är så kall och hård. En blick upp mot hemligheterna i det okända. Det finns så mycket han inte vet. Och mördarna gömmer sig i den bortglömda staden medan människosmugglarna kör över den frusna floden, men barnet i väskan, kastade de ut genom ett fönster. Paranoian efter den 11 september finns också där. Han tittar på de blommande blommorna i vasen, på platsen han inte besökt. Immigrationspolitiken blev alltför hård. Ljuden han spred med en brännande värme lämnade han i parken, men själv fick han inte stanna, för han var fel. Han hade bruna ögon, liksom mannen som kraschade planet, och det var fel.

På Castro Street på 70-talet går männen hand i hand, och Harvey Milk ler med en kamera i handen utan att ana att han snart kommer att vara den största martyren för de homosexuellas rättigheter. Och samtidigt, fast i en helt annan tid, predikar Fader Flynn om tvivel. Närhet är fel. Det vet han men vill inte veta. Slutraden om Richard Nixon blir tom, men politiska skandaler är de allra västa, och Watergateaffären är bara grymt pinsam...   

  

Alltså...

Det är två dagar och en timma kvar till den 81:a Academy Awards/Oscarsgalan, och den senaste tiden har jag tillbringat många kalla vinterkvällar tillsammans med tjugofyra av de nominerade filmerna. Jag hoppade över kortfilmerna, dokumentärerna och de utländska det här året och håller tummarna stenhårt för följande intressanta kategorier:


Bästa film: The curious case of Benjamin Button

Bästa regi: The curious case of Benjamin Button

Bästa kvinnliga huvudroll: Angelina Jolie, Changeling

Bästa manliga huvudroll: Sean Penn, Milk

Bästa kvinnliga biroll: Marisa Tomei, The Wrestler

Bästa manliga biroll: Heath Ledger, The Dark Knight

Bästa animerade film: Wall-E

Bästa scenografi: The curious case of Benjamin Button

Bästa foto: Slumdog Millionaire
Bästa klippning: Slumdog Millionaire

Bästa smink: The curious case of Benjamin Button

Bästa filmmusik: Milk

Bästa sång: "Down to earth" - Wall-E

  

Med andra ord är jag ett stort fan av Benjamin Buttons liv, men det ska ändå tilläggas att jag starkt uppskattade Frost/Nixon och att The Visitor är en utav de bästa rullarna som filmades förra året. Dock är alla ovannämnda värda att se. Men tack, tack alla regissörer för vad ni gav mig i kylan. För alla de timmar man glömde längtan efter de sommarvarma dagarna och behagliga nätterna. Söndag natt sitter jag vaken, från och med första inträdandet på röda mattan vid midnatt. Måndag morgon är kylan tillbaka tillsammans med minnesbilderna av de gröna sommarängarna. Hej.


 





Kommentarer
Postat av: Johanna

Var tog batmanfilmen vägen i din lista, den som var så braaaa!? :-P

2009-02-20 @ 20:27:48
Postat av: Lina

Den var ju inte nominerad till bästa film! Fast Benjamin var ändå bättre än den.

2009-02-21 @ 11:51:03
URL: http://pajron.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jaha, :D Jag trodde det var en lista över vilka DU tyckte var bäst.

2009-02-22 @ 17:45:52
Postat av: Lina

Hehe, ja bäst fast av de som var nominerade i kategorin. Batman var bäst i mycket tills de nya filmerna kom. Men den är fortfarande en av alla favoriter från år 08

2009-02-23 @ 18:02:48
URL: http://pajron.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0